Compatibiliteit Nikon Z en Canon EOS R

Compatibiliteit van Tamron-objectieven met Nikon Z6/Z7 en Canon EOS R

Veel Tamron-objectieven kunnen met behulp van een objectiefadapter in principe in combinatie met de spiegelloze volformaat camerasystemen van Canon (EOS R/RP) en Nikon (Z6/Z7) worden gebruikt. Voor volledige comptabiliteit is bij oudere Tamron-modellen een update van de objectieffirmware nodig. Nieuwe modellen worden al met de betreffende firmware geleverd.

De firmware-update kunt u met de Tamron TAP-in Console zelf uitvoeren. Schroef het objectief hiervoor op de console, die u vervolgens via een USB-kabel verbindt met de computer. Start de software "TAP-in Utility" en volg de stappen van de Update-handleiding (Engels) U kunt de software hier downloaden.

Als u geen TAP-in Console hebt, neem dan contact op met Tamron Service.

Compatibele Tamron-objectieven
(Status: 06/2019)

Nikon Z
Objectief met Nikon-vatting in combinatie met Nikon FTZ-aansluitadapter

Canon R
Objectief met Canon-vatting in combinatie met Canon EF-EOS R-aansluitadapter

Service & support