Compatibiliteit Nikon Z en Canon EOS R

Compatibiliteit van Tamron-objectieven met Nikon Z6/Z7/Z50 en Canon EOS R/RP

Veel Tamron-objectieven kunnen met behulp van een objectiefadapter in principe in combinatie met de spiegelloze volformaat systeemcamera's van Canon (bijvoorbeeld EOS R/RP) en Nikon (bijvoorbeeld Z6/Z7/Z50) worden gebruikt. Voor volledige comptabiliteit is bij oudere Tamron-modellen een update van de objectieffirmware nodig. Nieuwe modellen worden al af fabriek met compatibele firmware geleverd.

Firmware-updates kunt u met de Tamron TAP-in-Console zelf uitvoeren. Schroef het objectief hiervoor op de console, die u vervolgens via een USB-kabel verbindt met de computer. Start de software "TAP-in Utility" en volg de stappen van de Update-handleiding (Engels) U kunt de software hier downloaden.

Als u geen TAP-in-Console bezit, neem dan contact op met Tamron Service.

Informatie over compatibiliteit (stand: 06/2020)

Nikon Z

Compatibele Tamron-modellen (Nikon-vatting) in combinatie met de Nikon FTZ-vattingadapter:

Voor de volgende Tamron-objectieven (Nikon-vatting) zijn ook firmware-updates gepland om compatibiliteit met het Nikon Z-systeem via de Nikon FTZ-vattingadapter te creëren:

 

Voor de volgende Tamron-objectieven (Nikon-vatting) zullen we helaas geen firmware update kunnen aanbieden (gebruik op Nikon Z-systemen met Nikon FTZ-vattingadapter is alleen in de modus Handmatige focus MF mogelijk):

Canon EOS R en RP

Compatibele Tamron-objectieven (Canon-vatting) in combinatie met de Canon EF-EOS R-vattingadapter

 

 

Voor de volgende Tamron-objectieven (Canon-vatting) zullen we helaas geen firmware update kunnen aanbieden (gebruik op EOS R/RP via de vattingadapter is alleen in de modus Handmatige focus MF mogelijk):

 

Service & support