SP AF 60mm F/2.0 Di II LD [IF] Macro 1:1

Unieke high-speed 1:1 portret macrolens.

SP AF 60mm F/2.0 Di II LD [IF] Macro 1:1

Unieke high-speed 1:1 portret macrolens.

De hoge optische kwaliteit en z'n uitstekende lichtsterkte zijn de typische kenmerken van de SP AF 60mm F/2.0 Di II Macro 1:1. Gebouwd volgens de jarenlange traditie van de legendarische SP AF90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 en de SP AF180mm F/3.5 Di MACRO 1:1. De vergrotingsmaatstaf van 1:1 stelt u in staat de kleinste details uit de natuur weer te geven op ware grootte. Deze lenst behoort tot de klasse Tamron Super Performance (SP) lenzen die zich onderscheidt door een extreem hoge optische en mechanische kwaliteit.

Een zeer fraaie onscherpte in de achtergrond maakt dat het onderwerp op de voorgrond met deze high-speed lens bij volle lensopening goed los komt van de achtergrond. Bovendien zijn opnames onder slechte lichtomstandigheden mogelijk.

Een nieuw autofocus systeem stelt u in staat tot een volledige handmatige scherpstelling op elk moment door in te kunnen grijpen zonder te moeten omschakelen van AF naar MF. De lens beschikt over een grote scherpstelring om een solide grip te verzekeren en zeer exact scherp te kunnen stellen; dit is met name bij macrofotografie van groot belang.

De macro 60mm werd exclusief ontwikkeld voor digitale spiegelreflexcamera's met een beeldsensor niet groter dan 16x24mm en bezit een beeldhoek omgerekend naar full frame die overeenkomt met een brandpuntsafstand van 93mm. Deze lens is daardoor ideaal voor macro- en portretfotografie.

Lensafwijkingen blijven met Tamron's Di II technologie tot een minimum beperkt. Met name de zogenaamde interne oppervlaktecoating, die ook is toegepast op de gelijmde oppervlakken, verzekert briljante en scherpe foto's tot in de hoeken. Indrukwekkende foto's zijn gewaarborgd met deze toplens.

Let op: De Di II lenzen zijn uitsluitend geschikt voor digitale spiegelreflexcamera's met een beeldsensor kleiner dan 24 x 16mm. Di II lenzen zijn niet geschikt voor full frame spiegelreflexcamera's of analoge 35mm spiegelreflexcamera's. Hun beeldsensors zijn te groot waardoor vignettering (donkere hoeken in de afbeelding) zal ontstaan.

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

SP AF 60mm F/2.0 Di II LD [IF] Macro 1:1

Uitvoering en functies

Voortreffelijke beeldkwaliteit

Het optische design van dit objectief maakt gebruik van een hoogvermogens-XLD (Extra Low Dispersion) -element dat is vervaardigd van speciale glasmaterialen met een extreem lage kleurenverstrooiingsindex. Daarmee wordt het vermogen van het glas aangegeven om een lichtstraal in zijn spectrale kleuren te verdelen. De verstrooiingseigenschappen zijn nog lager dan bij standaard-LD-lenzen en voldoen bijvoorbeeld aan de waarde van fluorieten. De XLD-lens zorgt in combinatie met het LD-element voor het hoogste contrast en sprankeling. Dat voorkomt op effectieve wijze de in de telefotografie problematische chromatische aberratie en zorgt zelfs in de randgebieden voor de grootste scherpte. Het resultaat is een objectief dat effectief fouten van de kleuren in de lengterichting en axiale vergrotingsfouten in het volledige zoombereik compenseert en de hoogste resolutie alsmede sprankeling bij uw beelden waarborgt.

Macro 1:1

Dit objectief biedt een afbeeldingsmaatstaf van 1:1 om ook de kleinste details groots in scène te kunnen zetten. Hij is daarom ideaal voor opnames van dichtbij van dieren, planten en stillevens. Door de voortreffelijke beeldkwaliteit en hoge lichtsterkte worden de macro-objectieven ook veelvuldig in de portretfotografie gebruikt.


Overige productkenmerken

Service & Helpdesk