SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD

Geavanceerde functies en topvakmanschap

SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD

Geavanceerde functies en topvakmanschap voor een geheel nieuwe ervaring

De SP 90mm F/2.8 MACRO VC (Model F017) is het meest recente objectief in een succesvol gamma van Tamron SP 90mm macro-objectieven. Het biedt een nieuwe reeks van geavanceerde functies en bouwt voort op een lange historie van superieure optische prestaties.

XY-Shift-compensatie is nieuw toegevoegd aan de VC-functionaliteit, wat zorgt voor een verdere verbetering van de beeldstabiliteit bij opname-afstanden van oneindig tot macro. Ontwikkelingen in de USD-controlsoftware hebben bovendien de AF-scherpstelsnelheid verhoogd en optimaal afgeregeld voor verschillende opnamecondities. Daarnaast is er een hoogwaardig vocht- en stofbestendige constructie om binnendringen van stof of waterdruppels te voorkomen. Een uiterst duurzame fluorinecoating wordt tenslotte toegepast op het oppervlak van het bovenste lens element en voorkomt op doeltreffende wijze het hechten van condensatie en vlekken veroorzakende substanties.

Elk detail van de nieuwe vormgeving van het SP 90mm macro-objectief getuigt van uitzonderlijk vakmanschap. De gebruiker kan dit voelen aan de bijzonder gladde textuur van de metalen behuizing.

Brandpuntafstand [mm] 90
Grootste diafragmaopening F/2.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0.30
Maximum zoompercentage 1:1
Filtermaat [mm] 62mm
Gewicht [g] 610g
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD

Uitvoering en functies

Uitstekende beeldweergave- en antireflectiecapaciteiten

Het objectief bevat een optische constructie van 14 elementen in 11 groepen, met inbegrip van een LD (Low Dispersion) en twee XLD (eXtra Low Dispersion) glazen elementen die samen helpen met het verminderen van laterale en axiale chromatische aberratie voor bijzonder hoge prestaties. Een zwevend lens systeem werkt parallel met de rest van de optische constructie voor een doeltreffende compensatie van inherente aberratiewijzigingen als gevolg van variërende scherpstelafstanden afstanden. Daarom garandeert dit objectief een naadloze en uitmuntende opnamekwaliteit over het

gehele scherpstelbereik, zowel dichtbij als veraf. Overstraling of reflectie kan een beslissende opname verknoeien. Een combinatie van 2 soorten coating – eBAND (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) bovenop een laag BBAR (Broad-

Band Anti-Reflection) – zorgt voor een aanzienlijke verbetering van antireflectie voor onberispelijke, heldere opnamen, zelfs tegen fel zonlicht in.

Streven naar verbetering van een al prachtige bokeh

Tamron houdt vast aan de alom erkende standaard bekend van generaties 90mm macro-objectieven – over het hele gamma, van objectieven met handmatige scherpstelling tot de huidige AF-modellen – voor hun uitzonderlijke beeldkwaliteit met spectaculaire bokeh. Ze leggen de lat hoog om gelijke tred te houden met de voortgaande ontwikkeling van digitale camera's met geavanceerde technische functies en hoge pixeldichtheid.

 

Tamron heeft deze polaire eigenschappen in evenwicht gebracht door de resolutie te verhogen naar een nieuwe standaard in beeldscherpte met een zachte vloeiende overgang met een gelijdelijk onscherpte-effect voor voorwerpen op de achtergrond. Er zijn optische simulaties uitgevoerd voor uiterst verfijnde bokeh-effecten en het minimaliseren van storing

door de vorming van dubbele lijnen bij lijnvormige voorwerpen die op natuurlijke wijze versmelten in een globaal bokeh-effect.

 

Het resultaat: de Tamron SP 90mm F/2.8 MACRO VC (F017) is de voortzetting van een traditie van uitmuntendheid in optisch design en verlegt de grens van hoogtechnologische optische prestaties en prachtige bokeh.

Moisture-Proof and Dust-Resistant Construction and Fluorine Coating for Outdoor Shooting

A high standard of Moisture-Proof and Dust-Resistant Construction has been added to prevent intrusion of dirt, dust, or water droplets. In addition, Fluorine Coating has been applied to the front element surface to repel water and oil, which is especially useful when shooting outdoors.

Optimaal afgestelde USD motor voor macrofotografie met handmatige omschakelmogelijkheid voor onmiddellijke scherpstelcontrole

De USD-controlle software (Ultrasonic Silent Drive) werd geoptimaliseerd voor macrofotografie met een verhoogde

scherpstelsnelheid en instelnauwkeurigheid bij het dichtbij fotograferen. De AF-drive reageert snel en stil om scherp te stellen op het te fotograferen onderwerp en de handmatige scherpstelling laat wanneer nodig een onmiddellijk afstandscorrectie toe.


SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD

Overige productkenmerken

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

USD (Ultrasonic Silent Drive)

Krachtige ultrasoonmotor voor snelle en dynamische beelden. Fluisterstil en precies. Handmatige regeling is altijd mogelijk.

eBAND Coating

Nano-gestructureerde veredelingslaag tegen ongewenste reflecties en artefacten.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

XLD (Extra Low Dispersion)-glas

Een speciaal soort glas met extreem lage kleurenverstrooiingsindex voor de grootste scherpte en compensatie van chromatische aberratie.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & support