SP 85mm F/1.8 Di VC USD

De kracht van een prachtig portret ligt in uw hand

SP 85mm F/1.8 Di VC USD

Het perfecte objectief voor portretfotografie

Zoals een schilder instinctief het juiste penseel neemt, kiest de portretfotograaf voor een 85mm-objectief. De brandpuntsafstand is ideaal om een aantrekkelijk beeld vast te leggen met waarheidsgetrouwe en nauwkeurig geproportioneerde gelaatstrekken. Terwijl een groothoekobjectief dichtstbijzijnde objecten groter doet lijken en langere tele-objectieven objecten samendrukken en uitvlakken, geeft het 85mm medium tele-objectief het natuurgetrouw weer. Bovendien is de werkafstand tussen u en uw onderwerp ideaal voor meer persoonlijk contact, wat vaak afwezig is bij gebruik van een sterkere tele (zoom).

De Tamron SP 85mm F/1.8 is het allereerste lichtsterke 85mm objectief met beeldstabilisatie. Zijn unieke design maakt het Tamron mogelijk om ons VC-systeem (Vibration Compensation) in te bouwen zonder dat het objectief hierdoor te zwaar of te groot wordt. Bovendien levert de SP 85mm F/1.8 een zoekerbeeld met rand-totrandscherpte voor eenvoudige compositie en superieure weergave bij weinig licht. Het grote diafragma van F/1.8 zorgt voor een perfecte balans tussen de scherpte van het onderwerp en bokeh , die zachte onscherpte die uw portret van de achtergrond scheidt.

* 85mm F/1.8 verwisselbare objectieven voor Full-Frame DSLR-camera's vanaf januari 2016. Bron: Tamron

Brandpuntafstand [mm] 85
Grootste diafragmaopening F/1.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0.8
Maximum zoompercentage 1:7.2
Filtermaat [mm] 67
Gewicht [g] 700
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

SP 85mm F/1.8 Di VC USD

Uitvoering en functies

Stabiel fotograferen met beeldstabilisatie

De SP 85mm F/1.8 is het eerste* objectief ter wereld met een vaste brandpuntsafstand van 85mm en een groot diafragma van F/1.8 dat is uitgerust met het VC-systeem. Camerabeweging, vaak te gering voor de fotograaf om op te merken, is de voornaamste oorzaak van onscherpe opnamen. Bovendien zijn de nieuwere DSLR-camera's met hogere pixeldichtheid extra gevoelig voor camerabewegingen.

Deze technologie maakt het mogelijk om uit de hand te fotograferen bij weinig licht en om optimaal gebruik te maken van langzame sluitertijden en vergrootte scherptediepte zonder de gevoeligheid van de camerasensor buitensporig te verhogen (d.m.v. ISO). Dit is vooral belangrijk voor portretfotografie omdat verlichting vaak schaars is en de fotograaf het gebruik van een statief of storende flitsers wil vermijden.

* 85mm F/1.8 verwisselbare objectieven voor full-frame DSLR-camera's vanaf januari 2016.

Bron: Tamron

Scherpere opnamen Mooiere Bokeh .

Om tegemoet te komen aan de vereisten van moderne camera's met hoge resolutie en pixeldichtheid gebruikt de SP 85mm F/1.8 LD en XLD glazen elementen met lage dispersie om chromatische aberraties te corrigeren. Geavanceerd optisch design rekent af met chromatische aberratie en levert een scherpe en heldere opname, met uitstekende prestaties op elke

belichtingsniveau. eBAND- en BBAR-coatings werken in combinatie met verschillende antireflectietechnieken voor een hogere lichtoverdracht, minder reflectie en overstraling én om reflecties binnenin het objectief te voorkomen.

De SP 85mm F/1.8 is ontwikkeld voor een uiterst scherpe opname van het onderwerp voor adembenemende detailrijkdom en een onberispelijke beeldkwaliteit. Tamrons ontwerpfilosofie omarmt tegelijk de techniek waarbij fotografen, in het bijzonder portretfotografen, achtergrondonscherpte of bokeh gebruiken als creatief element om het onderwerp te accentueren. Door talloze simulaties voor uiteenlopende onscherpte-effecten, zoals een zachte overgang van scherpe naar onscherpe zones, creëerde Tamron een zacht en natuurlijk onscherpte-effect dat een volmaakte harmonie bereikt

met de onontkoombare scherpte.

[Translate to Belgium/NL:] Focal length: 85mm Exposure: F/3.2 1/50sec
Vocht- en vuilbestendig

Vochtbestendige constructie, inclusief speciale afdichtingen in zones waar mogelijk vocht kan binnendringen, bieden extra bescherming. Een uiterst duurzame fluorinecoating op het oppervlak van het bovenste element voorkomt het hechten van condensatie, vlekken, vingerafdrukken of vuil.

Vergroot uw mogelijkheden met de Tamron TAP-in Console

De toekomst is nu. U kunt nu uw firmware updaten, autofocusposities aanpassen en de mechanische setup en andere voorkeuren van de SP 85mm F/1.8 aanpassen door deze te koppelen aan de TAMRON TAP-in Console en ze via usb met een computer te verbinden.


SP 85mm F/1.8 Di VC USD

Optionele accessoires

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

XLD (Extra Low Dispersion)-glas

Een speciaal soort glas met extreem lage kleurenverstrooiingsindex voor de grootste scherpte en compensatie van chromatische aberratie.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

eBAND Coating

Nano-gestructureerde veredelingslaag tegen ongewenste reflecties en artefacten.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk