70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD

De telezoom met extra bereik!

Met de 70-300 mm krijgt u details in de verte groot in beeld

De lichtste en compactste telezoom voor mirrorless full-frame-camera's met Sony E-Mount

De 70-300 mm F/4.5-6.3 is Tamrons eerste telezoomobjectief met 300m-brandpuntsafstand voor mirrorless systeemcamera's met fullframe sensor. Bij de ontwikkeling richtten de ingenieurs zich op het doel de telefotografie voor alle fotografen, onafhankelijk van hun ervaringsniveau, tot een moeiteloze ervaring te maken. Het nieuwe telezoomobjectief biedt niet alleen een bijzonder hoge beeldkwaliteit, maar is met zijn lengte van 148 mm, zijn diameter van 77 mm en zijn gewicht van slechts 545 gram wereldwijd het compactste en lichtste 70-300 mm-zoomobjectief in zijn klasse. De optische opbouw garandeert een hoog resolutievermogen en uiterst precieze speciale lenselementen zorgen voor een correctie van chromatische aberratie en andere optische afbeeldingfouten. Onafhankelijk van de gekozen brandpuntsafstand hebben de foto's een hoog contrast en scherpte. Met de 70-300 mm F/4.5-6.3 kan eenvoudiger dan ooit worden ingezoomd op ver verwijderde onderwerpen. De lange brandpuntsafstand is niet alleen geschikt voor sport-, wildlife- en natuurfotografie, maar zorgt bovendien bij portret- en straatopnames voor een fraai perspectief. In combinatie met de vooruitstrevende camerafuncties van Sony, zoals geïntegreerde beeldstabilisatie en oogherkennings-AF, slagen daarmee dankzij de snelle RXD-autofocus, zelfs in dynamische situaties scherpe tele-opnames.

Brandpuntafstand [mm] 70-300
Grootste diafragmaopening F/4.5-6.3
Kortste scherpstelafstand [m] 0.8m /31.5 in (WIDE), 1.5m /59.1 in (TELE)
Maximum zoompercentage 1:9.4 (WIDE) / 1:5.1 (TELE)
Filtermaat [mm] 67
Gewicht [g] 545g
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Kenmerken en mogelijkheden

Hoge beeldkwaliteit en fraai bokeh

Het optische systeem omvat 15 elementen verdeeld over 10 groepen, waaronder een uiterst precies LD-element (Low Dispersion-element) voor de correctie van longitudinale kleurafwijkingen en andere typische optische afwijkingen, die bij telebrandpuntsafstanden vaak optreden. Het resultaat is indrukwekkend: zelfs bij 300 mm is de resolutie tot in de hoeken van het beeld zeer hoog. Een ander kenmerk van dit telezoomobjectief is het aantrekkelijke bokeh-effect met een perfect scherp hoofdonderwerp voor een prachtig zachte achtergrond.

Brandpuntsafstand: 300 mm | Belichting: 1/1.000 s, F/11, ISO 800
Snelle autofocus met RXD-technologie

De autofocus is gebaseerd op een bijzonder stille RXDstappenmotor (Rapid eXtra-silent stepping Drive). Het autofocussysteem beschikt over een sensor die voortdurend de actuele scherpstelling van het objectief bepaalt. Dit garandeert een snelle en precieze automatische scherpstelling. Bij snel bewegende onderwerpen volgt het AF betrouwbaar. Zo slagen zelfs in dynamische situaties scherpe tele-opnames uit de vrije hand. De autofocus werkt daarbij zeer stil, zodat bij videoopnames geen storende scherpstelgeluiden worden geregistreerd.

Brandpuntsafstand: 163 mm | Belichting: 1/2.500 s, F/5.6, ISO 640. Opgenomen met een APS-C-camera bij effectieve brandpuntsafstand 244,5 mm (KB-equivalent)
Tamron E-serie – Objectieffamilie met dezelfde filtermaat

Alle obectieven uit de Tamron E-serie hebben een zelfde filtermaat (ø 67 mm). Daardoor kunt u hetzelfde filter en lensdoppen voor alle modellen gebruiken. Alle objectieven zijn vergelijkbaar compact gebouwd en kunnen ook als set eenvoudig vervoerd worden.


Extra productkenmerken

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk