28-75mm F/2.8 Di III RXD

Geef uw visie een nieuw gezicht

28-75mm F/2.8 Di III RXD

Geef uw visie een nieuw gezicht

Hoge scherpte en een mooie achtergrondonscherpte voor levensechte resultaten.

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD (model A036) is een lichtsterke standaard zoomobjectief dat ontwikkeld is voor mirrorless systeemcamera's. Het combineert een hoge beeldkwaliteit met een aantrekkelijke achtergrondonscherpte (bokeh). Speciale glaselementen, zoals bijvoorbeeld een XLD-lens, verhinderen afbeeldingsfouten en zorgen voor een hoog oplossendvermogen voor alle brandpuntsafstanden.

Brandpuntafstand [mm] 28-75
Grootste diafragmaopening F/2.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0.19m (Wide); 0.39m (Tele)
Maximum zoompercentage 1:2.9 (Wide); 1:4 (Tele)
Filtermaat [mm] 67mm
Gewicht [g] 550g
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

28-75mm F/2.8 Di III RXD

Uitvoering en functies

Ideaal voor mirrorless systeemcamera's

De 28-75mm F/2.8 is met een gewicht van net 550 gram en een lengte van slechts 117,8 mm bijzonder licht en compact. Het biedt een hoog oplossend vermogen over het gehele beeldvlak en garandeert daarmee een uitstekende beeldkwaliteit. De optische constructie is speciaal ontwikkeld voor camera's met een hoog oplossende vermogen, zonder dat daarbij de hoge lichtsterkte moet inboeten. Met zijn harmonieuze scherpte-onscherpte-overgang is de 28-75mm F/2.8 geschikt voor alle opnamesituaties – van portret- en landschaps- tot aan straatfotografie.

Benader met de groothoek het object tot ongeveer 19 cm.

De nieuwe 28-75mm F/2.8 verlegt opnieuw de grenzen van de minimale scherpstelafstand. Omdat deze bij groothoek korter is dan in de telestand, ontstaan nieuwe creatieve mogelijkheden voor de fotograaf. Bij 28mm zorgt de zeer korte minimale scherpstelafstand van 19 cm voor fascinerende dichtbijopnames met 1:2,9 beeldvergroting en dynamische groothoekperspectieven. De werkafstand van slechts 5,7 cm vanaf de frontlens maakt fascinerende close-up shots met dynamische groothoek-perspectieven mogelijk. Bij 75mm is de kortste instelafstand 39 cm (beeldvergroting 1:4), wat macro-bijopnames met een aantrekkelijke achtergrondonscherpte mogelijk maakt.

Brandpuntsafstand: 28mm; Belichting: 30 sec., diafragma F/22, ISO 100 (Voorbeeld ter illustratie van het perspectief bij groothoekopnames)
Uiterst nauwkeurige en geruisloze autofocus

Het AF-systeem is gebaseerd op een RXD-stappenmotor (Rapid eXtra-silent stepping Drive) met een aandrijfelement dat de

draaihoek zeer precies aanstuurt. Een sensor geeft continu de actuele focusinstelling van het objectief aan, waardoor een snelle en precieze scherpstelling wordt bereikt. Hierdoor kunnen ook filmers op continue bewegende onderwerpen scherpstellen. Daarnaast is de autofocus zo geruisloos, dat bij de video-opnamen praktisch geen storend geluid te horen is

tijdens het scherpstellen.


Overige productkenmerken

XLD (Extra Low Dispersion)-glas

Een speciaal soort glas met extreem lage kleurenverstrooiingsindex voor de grootste scherpte en compensatie van chromatische aberratie.

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk