18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Krachtige prestaties die je verbeelding overtreffen.

Ga letterlijk tot het uiterste met de eerste* alles-in-een 22,2x ultra telezoom ter wereld.

Maak kennis met het eerste alles-in-een ultra telezoomobjectief voor APS-C. Dit objectief heeft een brandpuntafstand van 18-400 mm en 22,2x zoom en is daarmee gelijk aan een ultra telezoom van 620 mm in 35 mm-formaat. Zo haal je onderwerpen in de verte dichterbij en profiteer je van afvlakkingseffecten die alleen mogelijk zijn met een extreem teleobjectief. Bovendien biedt dit objectief uitzonderlijke optische prestaties over het gehele zoombereik – van groothoek tot ultratele. Tamron combineert met dit nieuwe objectief, met zijn vochtwerende constructie, de kunst van het fotograferen met de vreugde van reizen. Gebruik nu één objectief voor alles – van adembenemende landschappen en steden vol neonlicht tot gedetailleerde portretten en kleine bloemen. Het ultrat elezoombereik is daarnaast ook ideaal voor dieren- en sportfotografie. Met een maximale vergroting van 1:2,9 kun je zelfs de kleinste levende dieren prachtig vastleggen.

* Vergeleken met andere verwisselbare objectieven voor digitale spiegelreflexcamera's (mei 2017; Tamron)

Brandpuntafstand [mm] 18-400
Grootste diafragmaopening F/3.5-6.3
Kortste scherpstelafstand [m] 0,45
Maximum zoompercentage 1:2,9
Filtermaat [mm] 72
Gewicht [g] 710
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Megazoom

Met een objectief van de megazoomklasse kan een groot bereik worden gerealiseerd. Megazooms bieden een brandpuntbereik van groothoek tot aan het telebereik en zijn daardoor in de meeste situaties het gekozen objectief. Door de grote flexibiliteit, het compacte formaat en het lichte gewicht zijn de objectieven als allround-objectief met name geschikt voor het dagelijks gebruik, voor vakantiereizen, bij uitstapjes met weinig bagage of met het hele gezin.

Uitvoering en functies

Gelijk aan 620 mm, compacte afmetingen

Tot nu toe betekende fotografie met ultra telezoomobjectieven dat je altijd grote, verwisselbare objectieven mee moest nemen. Dankzij de alles-in-een zoomtechnologie van Tamron gebruik je nu nog maar één objectief met een lengte van 121,4 mm en een gewicht van slechts 705 g.* Ervaar de opwinding van fotograferen met compacte apparatuur, waarmee je toch ultra telezoomfoto's maakt.

* Lengte en gewicht gebaseerd op lens met Nikon-vatting.

Uiterst nauwkeurig. Heel compact

De exclusieve HLD (gemoduleerde aandrijving met hoog/laag koppel) van Tamron bespaart energie en biedt toch een geweldige aandrijving. Hij stelt nauwkeurig en stil scherp terwijl hij de rotatie van de motor aanpast van lage naar hoge snelheden. Daardoor kan de lens vloeiend scherpstellen. Dankzij HLD kunnen we een ruimtebesparende AF-module ontwikkelen – met een dunnere behuizing en een kleiner objectief tot gevolg.

Scherpe telefoto's

De VC-technologie (trillingscompensatie) van Tamron stabiliseert niet alleen de trillingen van de camera, maar ook het beeld in de zoeker, zodat je je onderwerp zelfs bij grote afstanden en slecht licht kunt uitkaderen en scherp kunt vastleggen.

Compatibel met de TAMRON TAP-in Console

De optionele TAP-in Console biedt een USBaansluiting voor uw pc, zodat u de firmware van de lens gemakkelijk kunt bijwerken en tegelijkertijd functies kunt aanpassen, inclusief fijnafstelling van de AF en VC.


Overige productkenmerken

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

ASL

Hybride asferische elementen zorgen voor een unieke beeldkwaliteit en compactheid.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Test reports and awards

Service & Helpdesk