Vragen en antwoorden

FAQ

Hier vindt u onze veelgestelde vragen. Mocht u nog vragen heeft kunt u gebruik maken van onze contact pagina.

Algemene Vragen

Helaas niet. Als groothandel mogen wij niet rechtstreeks aan eindconsumenten leveren. Accessoires kunt u bij een detailhandelaar bestellen. De artikelnummers van deze accessoires staan in de productbeschrijving van het betreffende objectief op de website.

Technische Vragen

Tele-converters in het algemeen, met inbegrip van Tamron merk converters, zijn vooral bedoeld voor gebruik met lenzen met vaste brandpuntsafstand en lenzen die een snelle F-waarde hebben, zoals onze AF 90 mm ​​f/2.8 (model 272E) en AF 180 mm f/3.5 (model B01).

Als extra lenselementen worden ingevoerd in een optisch systeem, zoals gedaan met het gebruik van een tele-converter, de beeldkwaliteit van het gehele systeem negatief beïnvloed. Minder licht in de lens bij gebruik van een telelens. Bij een 1,4 x converter verliest een stop en met een 2x converter twee stops. Om een ​​correcte werking van de camera te verzekeren, lenzen met een F-waarde van minimaal 4.0 nodig.

Het kan doorgaans worden gecombineerd, maar moet worden gebruikt in het centrale focusveld van de betreffende camera. Tamron heeft speciale objectieven ontwikkeld voor de hoge eisen van digitale camera's. Deze hebben een hoge resolutie, gekoppeld aan de beste correctie van de meest algemene aberraties die mogelijk is, zoals perifere lichtafval en chromatische aberratie. Er wordt met name aandacht besteed aan de coating van het objectief om het verhoogde risico van dubbelbeeld en lichtvlekken bij digitale camera's te minimaliseren.

Zijn objectieven van Tamron compatibel met digitale SLR's?

Krachtige zoomlenzen gebruiken Interne Focus ( IF) -systemen om de Minimumfocusafstand te verkorten. Wanneer een IF -systeem wordt gebruikt in het optische systeem van een objectief met een groot tot telebereik, wordt het vergrotingspercentage bij telefoto ingekort, wanneer u dichter bij de MFD afdrukt. Wanneer foto's worden gemaakt op een korte focusafstand met een zoomlens aan het einde van zijn telefoto, dekt de zoomlens een grotere kijkhoek af dan bij een vaste telefotolens. Aangezien de focale lengte van elk objectief echter op de focusafstand van de oneindigheidsinstelling is gebaseerd (en de krachtige zoomlenzen van Tamron bieden dezelfde kijkhoeken als andere telefotolenzen bij de oneindigheidsinstelling), is dit fenomeen geen defect of lichtvlek in een zoomlens.

De 90 mm-macrolens is ontworpen om zijn voorgroep in grote mate in de richting van het object in close-up-macrofotografie te verlengen. In die situatie is de hoeveelheid licht minder die de film bereikt. De weergegeven diafragmaopening blijft dezelfde bij de meeste camera's, maar enkele SLR-camera's zijn uitgerust met een functie die de effectieve F-waarden toont en kleinere waarden van een open diafragmaopening worden weergegeven, wanneer de loop van het objectief wordt verlengd voor close-upfotografie. Dit fenomeen is geen lensdefect of lichtvlek, maar is een karakteristiek van de camera.

Tamron zet de macroaanduiding op alle objectieven die een maximaal close-upvermogen hebben van 1:4 (0,25x) of groter, ongeacht het type objectief. Er bestaat echter een verschil in beeldkwaliteit tussen een macrolens en een zoomlens voor close-upfotografie. Bij het ontwerp van een macrolens wordt de nadruk gelegd op beeldkwaliteit en prestaties. Dat gebeurt om een hoge beeldkwaliteit en een aantrekkelijk out-of-focus-achtergrondeffect te bieden in close-upfotografie. Tegelijkertijd blijven voldoende prestaties voor algemene fotografie voor portretten of landschappen bestaan. Anders wordt bij het ontwerp van een zoomlens met een macrofunctie de nadruk gelegd op hoge beeldkwaliteit in algemene fotografie, terwijl het objectief wordt voorzien van een gemakkelijk close-upvermogen.

De velddiepte is een optische karakteristiek van een objectief die niet kan worden gewijzigd of afgesteld.

Deze is uitsluitend afhankelijk van de focale lengte, diafragmaopening, objectafstand en de diffusiecirkel die op zijn beurt afhankelijk is van het formaat van de beeldsensor.

There is probably a front/back focussing issue with your combination of equipment.

If your camera has already been checked and aligned by the manufacturer but this did not rectify the problem, you can send the unit (lens and camera) to our service team. Within the scope of our capabilities, our service team will then align the lens to the camera. 

The third party camera will not be interfered with in any way during this process; it will merely be used to take a reference photograph.

Bedankt dat u voor onze alomgeprezen Telezoom SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD hebt gekozen.

Dit objectief is een hoogwaardige Super Performance-Telezoom voor verschillende fotografische technieken. Dankzij het originele ontwerp kan het gebruik van de VC-beeldstabilisator (Vibration Compensation) de kans op onscherpe beelden bij het fotograferen van dynamische objecten, zoals racewagens, bij gebruik van een panningtechniek beperken.

Wij informeren u dat de VC-functie van SP 150-600mm kan worden geüpdatet om het maken van panningshots met de VC-modus op “ON” te accommoderen.
Of u nu een stilstaand of een snelbewegende object zoals een auto wilt fotograferen, het systeem zal automatisch de optimale VC-modus selecteren door de detectie van de bewegende camera/objectief-combinatie. Na de update hoeft u dus niet meer om te schakelen tussen “ON” en “OFF”.

Om deze wijziging uit te voeren, laat u de firmwaregegevens bij officiële servicepunten van Tamron overschrijven. Voor informatie over de verwerkingsprocedure neemt u contact op met uw lokale distributeur.

Deze update heeft enkel invloed op de objectiefprestaties bij het maken van panningshots. Zodoende kunt u ook zonder deze upgrade verder genieten van uw objectief.

Informeer gerust naar gedetailleerde informatie. Bedankt.

Opmerking: deze overschrijfservice geldt enkel voor producten die legaal en officieel in de EU, Andorra, Gibraltar, IJsland, Noorwegen, Zwitserland, Turkije of Oekraïne werden geïmporteerd en door erkende Tamron Europe-distributeurs zijn gecommercialiseerd (zie ook: Grijze markt).

Identificatie van de firmwarestatus op serienummer

  • Het serienummer achterhalen. Het serienummer staat op de barcodesticker op de verpakking en op het objectief tussen zoom- en focusring.
  • Model A011 met de volgende serienummers beschikt over de nieuwe firmware.
    Serienummer
    Voor Canon: 055889 tot 055907, 055909 tot 055986, 055988 tot 056009, 057062 tot 057151, 058382 tot 058501, 058832 tot 058951, 059102 en hoger
    Voor Nikon: 046722 en hoger
  • Sommige toestellen van het model A011 zonder een van bovenstaande serienummers kunnen ook de nieuwe firmware hebben. Neem contact op met uw lokale Tamron-distributeur als u de firmare-update van uw A011 wilt uitvoeren.

Opmerking: deze firmware-update is niet van toepassing voor de Sony-gemonteerde versie aangezien deze geen VC-functie heeft.