SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO

Het toppunt van zoombereik, snelheid en prestaties

SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO

Het toppunt van zoombereik, snelheid en prestaties

De 70-200mm F/2.8 vult het uiterst succesvolle concept van de Tamron 28-75mm F/2.8 aan en verlengt de brandpuntsafstand tot 200mm. Bijzonder veel aandacht werd besteed aan topkwaliteit in combinatie met hoge lichtsterkte en compactheid, zoals reeds het geval is met de prijzenwinnende 28-75mm en met *SP lenzen in het algemeen.
Ondanks de compacte constructie zit de 70-200mm vol eigenschappen die creatief fotograferen mogelijk maken in alle situaties. De professionele beeldkwaliteit overtuigt ook veeleisende fotografen. Extreme scherpte, resolutie en helderheid zijn z'n handelsmerk. Bovendien is deze lens de beste in zijn klasse in de categorie minimum voorwerpsafstand (slechts 95cm over het gehele zoombereik) en een vergrotingsmaatstaf van 1:3.1.

Bij gebruik van full frame camera's wordt het zoombereik van 70mm tot 200mm volledig behaald. Bij gebruik op camera's met APS-C sensor ontstaat met deze lens het equivalent van 109mm tot 310mm (bij gelijke beeldhoek als bij full frame)**. Of het gaat om fotograferen van natuur, sport of van mensen, de buitengewone optische prestaties zullen u blijven inspireren.

*SP (Super Performance) zijn krachtige lenzen van uitstekende optische en mechanische kwaliteit.
** Tamron cropfactor bedraagt 1.55 in vergelijking met full frame

De vermelding "Di" (Digitally Integrated Design) kenmerkt een generatie lenzen die specifiek zijn aangepast aan de hogere eisen van digitale spiegelreflexcamera's (APS-C en full frame).

Brandpuntafstand [mm] 70-200
Maximum diafragmaopening F/2.8
Minimum objectafstand [m] 0.95
Maximum zoompercentage 1:3,1 (f=200mm, MFD 0,95m)
Filterformaat [mm] 77
Gewicht [g] 1.320
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO

Uitvoering en functies

Voortreffelijke beeldkwaliteit

Het optische design van dit objectief maakt gebruik van een hoogvermogens-XLD (Extra Low Dispersion) -element dat is vervaardigd van speciale glasmaterialen met een extreem lage kleurenverstrooiingsindex. Daarmee wordt het vermogen van het glas aangegeven om een lichtstraal in zijn spectrale kleuren te verdelen. De verstrooiingseigenschappen zijn nog lager dan bij standaard-LD-lenzen en voldoen bijvoorbeeld aan de waarde van fluorieten. De XLD-lens zorgt in combinatie met het LD-element voor het hoogste contrast en sprankeling. Dat voorkomt op effectieve wijze de in de telefotografie problematische chromatische aberratie en zorgt zelfs in de randgebieden voor de grootste scherpte. Het resultaat is een objectief dat effectief fouten van de kleuren in de lengterichting en axiale vergrotingsfouten in het volledige zoombereik compenseert en de hoogste resolutie alsmede sprankeling bij uw beelden waarborgt.


Overige productkenmerken

Super Performance

Tamron's Super Performance-reeks is een objectieflijn die voldoet aan de hoogste eisen.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in