SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD Aspherical [IF] MACRO

Snelle, ultracompacte mid-range zoomlens

SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD Aspherical [IF] MACRO

Snelle, ultracompacte mid-range zoomlens

De kleinste en lichtste standaardlens in zijn klasse. En met deze lichtsterkte is "Available Light" fotografie een groot genoegen. Deze lens behoort tot de klasse Tamron Super Performance (SP) lenzen die zich onderscheidt door een extreem hoge optische en mechanische kwaliteit. Deze 28-75mm heeft een zeer hoge resolutie, weinig lichtafval in de hoeken, een minimum aan chromatische aberratie en vertoont opvallend weinig strooilicht. Het resultaat zijn scherpe en briljante foto's.

Bovendien kan de scherptediepte - die tamelijk groot is als gevolg van de constructie van de digitale beeldsensors - worden verkleind door gebruik te maken van de grote lensopening. Dit leidt nieuwe creatieve mogelijkheden (bijv. het onderwerp komt mooi los tegen een fraaie onscherpe achtergrond).

De vermelding "Di" (Digitally Integrated Design) kenmerkt een generatie lenzen die specifiek zijn aangepast aan de hogere eisen van digitale spiegelreflexcamera's (APS-C en full frame).

Let op. Vanaf juni 2008 leverbaar met "ingebouwde" motor ten behoeve van gebruikers van nieuwere Nikon camera's die zo'n ingebouwde motor vereisen, zoals de Nikon D40, D40X en D60. Het nieuwe model (model A09NII) vervangt de vorige versie (model A09N).

Brandpuntafstand [mm] 28-75
Grootste diafragmaopening F/2.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0.33
Maximum zoompercentage 1:3.9
Filtermaat [mm] 67
Gewicht [g] 510
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Overige productkenmerken

Super Performance

Tamron's Super Performance-reeks is een objectieflijn die voldoet aan de hoogste eisen.

XR (Extra Refractive Index)-glas

Een speciaal soort glas met een bijzonder hoge brekingsindex voor grotere prestaties en een compactere constructie van het objectief.

ASL

Hybride asferische elementen zorgen voor een unieke beeldkwaliteit en compactheid.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk