SP AF 200-500mm F/5-6.3 Di LD [IF]

Opmerkelijke ultra-telelens

SP AF 200-500mm F/5-6.3 Di LD [IF]

Opmerkelijke ultra-telelens

Deze Super Performance (SP*) telezoomlens heeft alles in huis om de wensen te vervullen van succesvolle natuur- en sportfotografen. De extreme telestand brengt veraf gelegen voorwerpen dichtbij en stelt u in staat om beeldvullende opnames te maken. Het vermogen om voorwerpen dichterbij te halen maakt interessante composities mogelijk en vergroot de fotografische en creatieve horizon aanzienlijk. Verder biedt deze lens een fantastische beeldkwaliteit dankzij de toepassing van moderne ontwerpmethodes en glas van hoge kwaliteit.

De lens is uitgerust met een statiefaansluiting en met het Filter Effect Control (FEC) om het gebruik van polarisatiefilters eenvoudiger te maken. Chromatische aberratie -een probleem dat bij veel telelenzen speelt- werd tot een minimum teruggebracht door toepassing van een LD (Low Dispersion) lenselement met een lagere kleurspreiding. Heldere, sprankelende kleuren en een hoge resolutie zijn als resultaat van deze optimalisatie zichtbaar bij elke zoominstelling.
* SP (Super Performance) lenzen onderscheiden zich door een extreem hoge optische en mechanische kwaliteit.

De vermelding "Di" (Digitally Integrated Design) kenmerkt een generatie lenzen die specifiek zijn aangepast aan de hogere eisen van digitale spiegelreflexcamera's (APS-C en full frame).

Let op: De Nikonvatting is uitsluitend bruikbaar in de MF-stand bij de volgende Nikon camera's: D40, D40X en D60. Deze camera's vereisen namelijk lenzen met ingebouwde motor. De Nikon-versie van deze lens bezit echter geen ingebouwde motor.

Brandpuntafstand [mm] 200-500
Maximum diafragmaopening F/5-6.3
Minimum objectafstand [m] 2.50
Maximum zoompercentage 1:5
Filterformaat [mm] 86
Gewicht [g] 1291
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Overige productkenmerken

Super Performance

Tamron's Super Performance-reeks is een objectieflijn die voldoet aan de hoogste eisen.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in