SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2

You`re never too far from a great close-up

SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2

Alom geprezen ultrazoomteleobjectief opnieuw uitgevonden: maak kennis met de nieuwe generatie

Het SP 150-600mm G2 (generatie 2) ultrateleobjectief met verbeterde optische prestaties voor uit de hand fotograferen met een opvallend hoge resolutie. Dit nieuwe objectief bouwt voort op het succes van de huidige SP 150-600mm (Model A011) dat Tamron in december 2013 heeft geïntroduceerd. Het objectief beschikt over betere allround optische prestaties en snellere autofocus, verbeterde VC, plus fluorcoating, FLEX ZOOM LOCK en een teleconverter.

Dit nieuwe zoomobjectief is compleet opnieuw ontworpen en voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen en ontwerpspecificaties van Tamron. Het combineert slimme engineering en hoge prestaties met hoogwaardig vakmanschap, duurzaamheid en gebruikersvriendelijkheid.

Brandpuntafstand [mm] 150-600
Grootste diafragmaopening 5-6.3
Kortste scherpstelafstand [m] 2.20
Maximum zoompercentage 1:3.9
Filtermaat [mm] 95
Gewicht [g] 2,010
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2

Uitvoering en functies

Betere optische prestaties en veelzijdiger

De SP 150-600mm G2 bevat drie LD (Low Dispersion) lenselementen die de axiale en transversale chromatische aberraties compleet elimineren. Het bevat bovendien een betere optische constructie (21 elementen in 13 groepen).

Anti-reflectie technologieën, eBAND (Extended Bandwidth and Angular-Dependency) coating en BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coating zorgen voor een hogere lichtoverdracht en onderdrukken interne reflecties, inclusief het licht dat van de beeldsensoren in de camera reflecteert. Zelfs bij foto's met vol of gedeeltelijk tegenlicht worden daardoor overstraling en reflectie volledig geëlimineerd.

Er zijn nog meer verbeteringen waardoor het objectief veelzijdiger is geworden. De MOD (Minimum Object Distance) is bijvoorbeeld tot 2,20 m teruggebracht zodat u bij telemacro foto's van een dramatische bokeh kunt genieten.

Leg ieder moment scherp en nauwkeurig vast

Het Model A022 beschikt over een USD (Ultrasonic Silent Drive) ringmotor die bijzonder responsief is en uitstekend kan worden aangestuurd. De snelheid van de autofocus is ten opzichte van het huidige model aanzienlijk verbeterd voor snel scherpstellen, zelfs bij het fotograferen van bewegende onderwerpen.

Hoe hem stil met de verbeterde VC (Vibration Compensation)

Het effect van de VC (Vibration Compensation) staat gelijk aan 4,5 stops, op basis van de beeldstabilisatieniveaus volgens CIPA (Camera and Imaging Products Association) bij het gebruik van VC MODE 3. De SP 150-600mm G2 heeft drie VC modi.

VC MODE 1
De standaard modus met een uitstekende balans tussen een stabiel beeld in de zoeker en de stabiliseringseffecten.

VC MODE 2
Uitsluitend gebruikt voor panning.

VC MODE 3
Geeft prioriteit aan het stabiliseren van de opgenomen beelden ten koste van de stabiliteit van het beeld in de zoeker.

Bescherm uw objectief met fluorcoating en een vochtbestendige constructie

Het oppervlak van het voorste lenselement heeft een beschermende fluorcoating die water en olie afstoot. Het lensoppervlak is eenvoudiger schoon te vegen en is minder kwetsbaar voor vuil, stof, vocht en vingerafdrukken. Voor een betere bescherming bij buitenshuis fotograferen is het objectief over de gehele lengte van lekvrije afdichtingen voorzien.

FLEX ZOOM LOCK mechanisme om de zoomstand op elke gewenste stand vast te zetten

Met het FLEX ZOOM LOCK mechanisme kunt u de zoomstand op elke gewenste stand vastzetten of ontgrendelen door de zoomring te schuiven. U kunt hiermee vanuit elke hoek fotograferen zonder dat de zoomstand per ongeluk wijzigt. Bovendien zorgt de Zoom Lock schakelaar ervoor dat het objectief tijdens vervoer niet per ongeluk uit kan schuiven.


SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2

Optionele accessoires

Compatibel met de TAMRON TAP-in ConsoleTM

Met de optionele TAP-in Console kunt u het objectief met een USB-kabel aan uw pc koppelen zodat u eenvoudig de firmware van het objectief kunt updaten en functies als de fijnafstemming van AF en VC naar eigen wens kunt aanpassen.


SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2

Overige productkenmerken

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

USD (Ultrasonic Silent Drive)

Krachtige ultrasoonmotor voor snelle en dynamische beelden. Fluisterstil en precies. Handmatige regeling is altijd mogelijk.

eBAND Coating

Nano-gestructureerde veredelingslaag tegen ongewenste reflecties en artefacten.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

Super Performance

Tamron's Super Performance-reeks is een objectieflijn die voldoet aan de hoogste eisen.

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk