Geef je creativiteit de vrije loop

SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2

Ontdek nieuwe perspectieven

Indrukwekkende beeldkwaliteit door geavanceerde optische constructie

 

De nieuwe SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A041) is een lichtsterk ultragroothoekobjectief. Deze is gebaseerd op de succesvolle SP 15-30mm A012 met een uitstekende beeldkwaliteit. XGM-lenselementen (eXpanded Glas Molded Aspherical) en meerdere LD-elementen (Low Dispersion) onderdrukken afbeeldingsfouten zoals vertekening en laterale chromatische aberratie, die veel voorkomen bij groothoekobjectieven, vrijwel volledig. De door Tamron ontwikkelde AX-coating (Anti-reflection eXpand) stelt een nieuwe standaard bij de reductie van ghosting en flare. Bovendien maakt de geïntegreerde Dual-MPU (Micro-Processing Unit) snellere en nauwkeurigere AF-focus en een bijzonder effectieve krachtige VC-beeldstabilisatie mogelijk. Een insteekfilterhouder (alleen bij de Canon-variant) maakt het gebruik van filters eenvoudiger. De weerbestendige constructie en verdere kenmerken, zoals de nieuwe sterke fluorcoating op de frontlens, maken dit objectief de perfecte keuze voor veeleisende foto- en video-opnamen onder de zwaarste omstandigheden.

Brandpuntafstand [mm] 15-30
Grootste diafragmaopening F/2.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0,28m
Maximum zoompercentage 1:5
Filtermaat [mm] N/A
Gewicht [g] 1110g (Canon), 1100g (Nikon)
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2

Uitvoering en functies

De nieuw ontwikkelde AX-coating maakt haarscherpe opnamen mogelijk

De door Tamron nieuw ontwikkelde AX-coating (Anti-reflection eXpand) is gebaseerd op een baanbrekende technologie die gelijkmatige coating op het bolle oppervlak van sterk gewelfde lenzen mogelijk maakt. Tot nu toe was dit heel moeilijk te ealiseren. Bij de SP 15-30mm F/2.8 G2 wordt de AX-coating gebruikt in combinatie met andere befaamde Tamron coatings

(eBand Nano- en BBAR-coating). Dit leidt tot een tot nu toe nog niet eerder bereikte minimalisering van reflecties; de foto's zijn bijzonder helder en onderscheiden zich door een hoog contrast tot in de beeldhoeken.

Indrukwekkende AF-prestaties en beeldstabilisatie

Om het volledige optische potentieel van de SP 15-30mm F/2.8 G2 te benutten, moet op het moment van belichten de maximale scherpte worden gegarandeerd. De Dual-MPU (Micro-Processing Unit), die per processor de autofocus en de beeldstabilisator regelt, vervult deze taak. De Dual-MPU verbetert de AF-snelheid en -precisie en bereikt een beeldstabilisatie tot 4,5 EVstop* (conform CIPA-standaarden). Onscherpte bij opnamen uit de vrije hand wordt zo effectief voorkomen.

* Measured according to CIPA standard. Measured using Canon EOS-5D MKIII and Nikon D810

Fluorcoating van de frontlens verbeterd

De buitenkant van de frontlens is gecoat met een hightech coating op basis van een nieuw ontwikkelde fluorverbinding met goede water- en olieafstotende eigenschappen. Het onderscheidt zich door grote duurzaamheid en sterke werking. Het lensoppervlak kan gemakkelijk worden gereinigd en is minder gevoelig voor beschadigingen.

Insteekfilterhouder voor meer flexibiliteit bij creatieve opnames

De variant met Canon vatting wordt standaard geleverd met een speciale filterhouder, waarmee een gelatinefilter of een vergelijkbare filterfolie in het achterste deel van het objectief geplaatst kanworden . Voor de sterk gewelfde frontlens is hierdoor geen aparte filterhouder meer nodig.

Weerbestendige behuizing

De objectiefbehuizing is afgedicht tegen binnendringen van vocht. Het design biedt optimale bescherming bij zware weersomstandigheden.


SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2

Optionele accessoires

TAMRON TAP-in Console

Het objectief is compatibel met Tamrons TAPin Console (apart verkrijgbaar), waarmee de firmware kan worden ge-update, en de autofocus en de VC-beeldstabilisatie individueel kunnen worden aangepast.


Overige productkenmerken

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

USD (Ultrasonic Silent Drive)

Krachtige ultrasoonmotor voor snelle en dynamische beelden. Fluisterstil en precies. Handmatige regeling is altijd mogelijk.

eBAND Coating

Nano-gestructureerde veredelingslaag tegen ongewenste reflecties en artefacten.

Super Performance

Tamron's Super Performance-reeks is een objectieflijn die voldoet aan de hoogste eisen.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk