AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di LD Aspherical [IF] MACRO

Krachtige all-in-one zoomlens

AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di LD Aspherical [IF] MACRO

Krachtige all-in-one zoomlens

Deze lens is de opvolger van de legendarische XR 28-300 die zich heeft bewezen als de universele reislens voor elke gelegenheid. Als Di lens is hij specifiek aangepast aan de technische eisen van digitale spiegelreflexcamera's. Dankzij het gigantische zoombereik kan de lens universeel worden toegepast. Als reiszoom speelden compactheid en laag gewicht een beslissende rol bij de constructie; zijn populariteit is de bevestiging van het ontwerp. Op digitale spiegelreflexcamera's met APS-C sensor biedt deze lens een beeldhoek die overeenkomt met een brandpuntsafstand van ong. 45-480mm.

Het toegenomen probleem van rechte lichtval bij digitale camera's werd ondervangen door een speciale coating. De toegepaste techniek bestaat uit het aanbrengen van extreem dunne laagjes metaalhydride op de glaslenzen. Dit vermindert de hoeveelheid rechte lichtval voldoende en resulteert in briljante, contrastrijke opnames. Daarnaast voorzien XR glas, asferische lenzen en LD (Low Dispersion) elementen in een optimale reductie van lensfouten. De minimale voorwerpsafstand bedraagt 49 cm over het gehele zoombereik. Bij instelling op 300mm verkrijgt u een vergrotingsmaatstaf van 1:2,9!

De vermelding "Di" (Digitally Integrated Design) kenmerkt een generatie lenzen die specifiek zijn aangepast aan de hogere eisen van digitale spiegelreflexcamera's (APS-C en full frame).

Let op: De Nikonvatting is uitsluitend bruikbaar in de MF-stand bij de volgende Nikon camera's: D40, D40X en D60. Deze camera's vereisen namelijk lenzen met ingebouwde motor. De Nikon-versie van deze lens bezit echter geen ingebouwde motor.

Brandpuntafstand [mm] 28-300
Maximum diafragmaopening F/3.5-6.3
Minimum objectafstand [m] 0.49
Maximum zoompercentage 1:2.9
Filterformaat [mm] 62
Gewicht [g] 435
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Overige productkenmerken

XR (Extra Refractive Index)-glas

Een speciaal soort glas met een bijzonder hoge brekingsindex voor grotere prestaties en een compactere constructie van het objectief.

ASL

Hybride asferische elementen zorgen voor een unieke beeldkwaliteit en compactheid.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

AD (Anomalous Dispersion)

Speciaal soort glas voor de regeling van de chromatische aberratie en verbetering van alle afbeeldingsprestaties.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in