35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

Een topobjectief voor iedere reportage. Wereldprimeur met lichtsterkte F2.

Prachtige foto's met adembenemende details

Werelds eerste1 all-in-one-zoom met lichtsterkte F/2 voor full-frame- mirrorless camera's

Het 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD (model A058) is een zoomobjectief dat zeer geschikt is voor op reis en onderscheid zich door zijn zeer hoge resolutie. Met een standaard brandpuntbereik tussen 35 mm groothoek tot en met 150 mm tele, is het werelds eerste zoomobjectief met F/2 als grootste diafragma voor een Sony E-Mount full-frame-systeemcamera's zonder spiegel. Het is geschikt voor alle kenmerkende opnamesituaties die tijdens reisfotografie voorkomen. Uiteenlopend van landschappen, architectuur, portret- en groepsopnamen tot snapshots van het dagelijkse leven, maar ook onderwerpen waarbij weinig licht beschikbaar is. Voorzien van een snelle en precieze autofocus met VXD-technologie kan met de 35-150mm F/2-2.8 elk moment scherp worden vastgelegd. De inspirerende en unieke combinatie van een groot brandpuntbereik, hoge lichtsterkte en geavanceerde technologie in één objectief biedt nieuwe creatieve vrijheid.

Brandpuntafstand [mm] 35-150
Grootste diafragmaopening F/2-2.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0.33m (WIDE), 0.85m (TELE)
Maximum zoompercentage 1:5.7 (WIDE)/ 1:5.9 (TELE)
Filtermaat [mm] 82
Gewicht [g] 1,165g
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Uitvoering en functies

Spectaculaire macro-opnamen

In groothoekstand 35 mm bedraagt de kortste scherpstelafstand slechts 0,33 m. Dit komt overeen met een maximale afbeeldingsmaat-staf van 1:5,7. De grote diafragmaopening zorgt daarbij voor een uitstekende isolatie van het onderwerp en een prachtige achter-grondonscherpte. Met de combinatie van een korte scherpstelafstand en een hoge lichtsterkte zijn bovendien veel creatieve foto's mogelijk, zoals food-opnamen binnenshuis.

Van groothoek tot tele, alle brandpuntsafstanden in een zoomobjectief

Met de 35-150mm F/2-2.8 hebben fotografen meer mogelijkheden dan ooit tevoren, met slechts één objectief. Het lichtsterke zoomobjectief dekt het volledige brandpuntbereik van 35 mm groothoek tot en met 150 mm tele. Hiermee kunnen vanaf één standpunt talloze verschillende beelduitsneden worden gerealiseerd. De ideale uitgangssituatie voor creatieve fotografie. Bij 150 mm met maximaal diafragma F/2.8 voor indrukwekkende portretten; alleen het portret scherp en een aantrekkelijk bokeh-effect. Met 85 mm krijgen de opnamen dankzij de kleinere afstand tot de te fotograferen persoon een nog intiemere uitstraling. 50 mm en 35 mm zijn daarentegen klassieke brandpuntsafstanden voor landschaps-, reportage- en straatfotografie.

Individuele configuratie met de TAMRON lens utility software

Het objectief is compatibel met de nieuwe TAMRON lens utility software. De software is ontwikkeld door Tamron om zelf eigen objectieven te kunnen configureren. Als de 35-150 mm F/ 2-2.8 Di III VXD via de afzonderlijk verkrijgbare TAMRON Connection Cable op een computer wordt aangesloten waarop de software is geïnstalleerd, kunnen diverse functies individueel worden geconfigureerd. Met deze kabel kan ook de firmware van het objectief worden geüpdatet.

Meer bijzonderheden
Nieuw design voor meer bedieningscomfort

Niet alleen het binnenwerk van het lichtsterke standaard-zoomobjectief is voor meer bedieningscomfort uitgebreid vernieuwd, maar ook de buitenkant. Het design van de 35-150mm F/2-2.8 is toonaangevend voor de toekomstige Tamron-objectieven. Scherpstel- en zoomring bieden dankzij nieuw vormgegeven ribbels meer grip. In tegenstelling tot de huidige modellen, onderscheidt de objectiefbehuizing zich bovendien met een glanzend, zeer kras- en vuilbestendig oppervlak.


TAMRON Lens Utility

The new software „TAMRON Lens Utility“, has been specially developed by Tamron to configure its own compatible lenses. TAMRON Lens Utility can be operated using computer by connecting the lens from its Connector Port via the optional TAMRON Connection Cable. Users can customize the functions and update the firmware through the lens. The personal customization gives flexible shooting options to match the shooting situation such as still photography or videography. With the help of the personal configuration, the lens can be optimally adapted to the respective shooting situation, for example photo or video.

Read more

Overige productkenmerken

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

ASL

Hybride asferische elementen zorgen voor een unieke beeldkwaliteit en compactheid.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk