28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

2e generatie Topprestaties opnieuw gedefinieerd.

Spectaculaire optische prestaties voor inspirerende creativiteit

De verbeterde tweede generatie van het lichtsterke standaard-zoomobjectief

Het 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (model A063) is een lichtsterk standaardzoomobjectief voor full-frame-systeemcamera's van Sony en de opvolger van de populaire 28-75mm F/2.8 Di III RXD (model A036). Een hoge resolutie en een uitstekende beeldkwaliteit behoren tot een van de belangrijkste vernieuwingen. Het nieuwe objectief beschikt over een vernieuwd optisch systeem, maar het is net zo compact als zijn voorganger. Om afbeeldingsfouten te minimaliseren is de optische opbouw samengesteld uit LD-lenselementen (low dispersion) en GM-lenselementen (glas molded aspherical). De resolutie is bij alle brandpuntsafstanden en over het volledige beeldvlak zeer hoog. Bij volledig geopend diafragma is een zeer mooi bokeh-effect zichtbaar. Met deze en vele andere vernieuwingen is de 28-75mm F/2.8 G2 de eerste keuze voor iedereen die alles uit zijn of haar creativiteit wil halen.

Brandpuntafstand [mm] 28-75
Grootste diafragmaopening F/2.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0.18m (WIDE), 0.38m (TELE)
Maximum zoompercentage 1:2.7 (WIDE)/ 1:4.1 (TELE)
Filtermaat [mm] 67
Gewicht [g] 540g
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Uitvoering en functies

Met een korte scherpstelafstand van slechts 0,18 m en een maximale beeldvergroting van 1:2,7

Het nieuwe standaard-zoomobjectief beschikt over uitstekende mogelijkheden voor macroopnamen. De kortste scherpstel bedraagt slechts 0,18 m bij 28mm-groothoek en 0,38 m bij 75mm-tele. Dit is een verbetering in vergelijking met model A036 van de eerste generatie. De werkafstand is met slechts 4,4 cm extreem kort. Met de grootst mogelijke beeldvergroting van 1:2,7 (28 mm) resp. 1:4,1 (75 mm) zijn zeer gedetailleerde macroopnamen mogelijk.

 

Snelle en precieze autofocus voor nauwkeurige scherpte in elke situatie

Het AF-systeem van de 28-75mm F/2.8 G2 is gebaseerd op een door Tamron ontwikkelde VXD-technologie. De lineaire motor reageert bijzonder snel en werkt met absolute precisie. De VXD-autofocus stelt bijna twee keer zo snel scherp op het onderwerp als de autofocus van het vorige model A036. Het scherpstellen vindt bovendien nagenoeg volledig geluidloos plaats, ideaal voor video-opnamen.

VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive): AF-lineaire motor
Individuele configuratie met de TAMRON lens utility software

Het objectief is compatibel met de nieuwe TAMRON lens utility software. De software is ontwikkeld door Tamron om zel f eigen objectieven te kunnen configureren. Als de 28-75mm F/2.8 G2 via de afzonderlijk verkrijgbare TAMRON Connection Cable op een computer wordt aangesloten waarop de software is geïnstalleerd, kunnen diverse functies individueel worden geconfigureerd. Met deze kabel kan ook de firmware van het objectief worden geüpdate.

Meer bijzonderheden
Een nieuw design voor verbeterde gebruiksvriendelijkheid en meer bedieningscomfort

Niet alleen het binnenwerk van het lichtsterke standaard-zoomobjectief is voor meer bedieningscomfort uitgebreid vernieuwd, maar ook de buitenkant. Het design van de 28-75mm F/2.8 G2 is toonaangevend voor de toekomstige Tamron-objectieven. Scherpstel- en zoomring bieden dankzij nieuw vormgegeven ribbels meer grip. In tegenstelling tot de huidige modellen, onderscheidt de objectiefbehuizing zich bovendien met een glanzend, zeer kras- en vuilbestendig oppervlak.


TAMRON Lens Utility

The new software „TAMRON Lens Utility“, has been specially developed by Tamron to configure its own compatible lenses. TAMRON Lens Utility can be operated using computer by connecting the lens from its Connector Port via the optional TAMRON Connection Cable. Users can customize the functions and update the firmware through the lens. The personal customization gives flexible shooting options to match the shooting situation such as still photography or videography. With the help of the personal configuration, the lens can be optimally adapted to the respective shooting situation, for example photo or video. 

Read more

Overige productkenmerken

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

ASL

Hybride asferische elementen zorgen voor een unieke beeldkwaliteit en compactheid.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk