Een uniek 500mm ultratelezoomobjectief voor maximale creativiteit en vrijheid

Ultratelezoomobjectief met intuïtieve, comfortabele bediening

De perfecte balans tussen hoge beeldkwaliteit en een lichte en compacte constructie

De 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD (model A057) levert niet alleen een hoge beeldkwaliteit, maar biedt ook een hoog bedieningscomfort. Ondanks het aanzienlijke brandpunt van 500mm is het objectief slechts 209,6 mm lang en bedraagt de maximale diameter 93 mm. Het is zeer comfortabel en gebruiksvriendelijk. Als eerste Tamron-objectief voor Full-Frame camera's met Sony E-Mount is het voorzien van VC-beeldstabilisator, waardoor scherpe ultratele-opnamen uit de vrije hand mogelijk zijn. Het objectief is opgebouwd uit 25 elementen in 16 groepen en is voorzien van meerdere speciale glaselementen en hybride-asferische lenzen om optische beeldfouten te corrigeren. De BBAR-G21-coating van de lenzen minimaliseert reflecties aan de binnenkant van het objectief en onderdrukt ghosting en flare, die vooral kunnen optreden bij tegenlichtopnamen. Bij een brandpunt van 150mm bedraagt de minimale scherpstelafstand 0,6 m, waardoor het objectief ook geschikt is voor indrukwekkende telemacro-opnamen. Kortom: De 150-500mm F/5-6.7 is een zeer veelzijdig inzetbaar objectief dat zich voor veel onderwerpen leent – van landschap-, wildlife- tot en met sportfotografie.

Brandpuntafstand [mm] 150-500
Grootste diafragmaopening F5-6.7
Kortste scherpstelafstand [m] 0.6m /23.6 in (WIDE), 1.8m /70.9 in (TELE)
Maximum zoompercentage 1:3.1 (WIDE) / 1:3.7 (TELE)
Filtermaat [mm] 82
Gewicht [g] 1,725g (60.8 oz) (without tripod mount) / Tipod mount 155g (5.5 oz)
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Uitvoering en functies

Snelle en precieze autofocus – zodat u altijd het perfecte moment op beeld kunt vastleggen!

De 150-500mm F/5-6.7 beschikt over het VXD-autofocus2 met een krachtige lineaire motor. De voordelen van de VXDtechnologie zitten in de hoge snelheid en nauwkeurigheid van de scherpstelling. De autofocus reageert razend snel en stelt ook betrouwbaar scherp op dynamische onderwerpen zoals sporters, snelle auto's, wilde dieren of vogels. De lineaire AF-motor werkt stil en trillingsarm, zodat het objectief geschikt is voor zowel foto- als video-opnamen.

VC-beeldstabilisering voor scherpe, gedetailleerde ultrateleopnamen uit de vrije hand

Bij opnamen met een lang brandpunt kan de kleinste beweging en trilling van de camera al tot onscherpe opnamen leiden. De 150- 500mm F5-6.7 is daarom voorzien van een beeldstabiliseringsysteem dat ook zonder statief scherpe opnamen mogelijk maakt door ongewenste camerabewegingen te compenseren. De VCbeeldstabil i sator i s vooral een voordeel bij ultrateleopnamen, maar ook bij weinig licht zoals bij avondopnamen of opnamen binnenshuis. Afhankel i jk van het onderwerp kan worden gekozen uit drie VCinstellingen, waaronder een 'meetrek stand'.

Voor compacte systeemcamera's

De Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD (model A057) is compatibel met de vooruitstrevende functies van mirrorless systeemcamera's:

  • snelle hybride AF en oog-AF
  • Direct Manual Focus (DMF)
  • camera-interne objectiefcorrectie (vignettering, kleurranden, vertekening)
  • update van de objectieffirmware via camera

Overige productkenmerken

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk