11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

's Werelds eerste 11-20mm F/2.8 zoomobjectief

Nieuw ultra-groothoekzoomobjectief voor spectaculaire perspectieven

's Werelds eerste1 objectief in zijn klasse met lichtsterkte F/2.8 – een zoomobjectief waarmee de wereld opnieuw ontdekt kan worden.

De 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD (model B060) is de ideale keuze voor pakkende perspectieven en een buitengewone beeldhoek. Tegelijkertijd is het objectief zo licht en compact, dat het bijna onmogelijk is om voor te stellen dat het hier wereldwijd gezien gaat om het eerste1 ultragroothoekobjectief voor mirrorless APS-C-camera's met Sony E‑Mount met lichtsterkte F/2.8. Het is werkelijk zo handzaam dat het voor iedere situatie onder handbereik is en het ideaal is voor dynamische video-opnamen met een gimbal. Optische speciale glaselementen zorgen voor een optimaal gecorrigeerd, scherpe en gedetailleerde opname. De minimale scherpstelafstand, (slechts 15 cm bij het kortste brandpuntsafstand en 24 cm bij het langste brandpuntsafstand), maakt het mogelijk om ongelooflijk spectaculaire macro-opnamen te maken. De motor van de RXD-autofocus (Rapid-eXtra-silent stepping Drive) stelt snel en nauwkeurig op het onderwerp scherp, ongeacht de betreffende opnameafstand. Het scherpstellen vindt bijna geluidloos plaats, bij videoopnamen worden dus geen storende AF-motor geluiden opgenomen.

Brandpuntafstand [mm] 11-20
Grootste diafragmaopening F/2.8
Kortste scherpstelafstand [m] 0.15m /5.9 in (WIDE), 0.24m /9.4 in (TELE)
Maximum zoompercentage 1:4 (WIDE) / 1:7.6 (TELE)
Filtermaat [mm] 67
Gewicht [g] 335g
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

Uitvoering en functies

Duik in de fascinerende wereld van de groothoek-macrofotografie!

De minimale scherpstelafstand van de 11‑20mm F/2.8 bedraagt bij de kortste brandpuntsafstand slechts 15 cm. Dit betekent: benader met dit objectief het onderwerp zo dichtbij als gewenst – tot de grootst mogelijke beeldvergroting 1:4. Door de zeer grote beeldhoek geeft dit een dramat i sche weergave van diepte. Door het sterke perspectief bij dit afbeeldingsformaat worden objecten van dichtbij gigantisch en objecten op grote afstand zeer klein. Bij een volledig geopend diafragma (F/2.8) is er een kleine scherptediepte, zodat belangrijke beeldelementen benadrukt kunnen worden door bewust gebruik te maken van scherpte en onscherpte (bokeh).

Fantastisch en lichtsterk zoom-duo voor mirrorless APS-C-camera's

Dit duo is uniek op het gebied van compactheid, lichtsterkte en beeldkwaliteit: De 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD (model B060) en de 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD (model B070) omvatten samen het volledige brandpuntbereik van 11mm tot en met 70mm (kleinbeeld 16,5mm tot en met 105mm) met constante lichtsterkte F/2.8. Toch weegt de lichtsterke combinatie slechts 860 g. De beide objectieven; 11-20mm F/2.8 en 17-70mm F/2.8 zijn zodoende de ideale keuze voor iedereen die graag licht reist en zijn avonturen in opnamen van hoge kwaliteit wil vastleggen. De twee zoomobjectieven beschikken bovendien over dezelfde filtermaat (ø 67 mm) . Op beide objectieven kunnen dus hetzelfde filter en objectiefdop wo rden gebruikt . Dat bespaart gewicht tijdens de reis en waardevolle tijd bij het verwisselen van het objectief


Overige productkenmerken

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

XLD (Extra Low Dispersion)-glas

Een speciaal soort glas met extreem lage kleurenverstrooiingsindex voor de grootste scherpte en compensatie van chromatische aberratie.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk