100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD

Schiet precies in het moment

100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD

Zware prestaties in een lichte behuizing - De combinatie van mobiliteit en kwaliteit in één ultrate-lezoom

De Tamron 100-400 mm F/4.5-6.3 Di VC USD (Model A035) is een uiterst goed hanteerbare ultratelezoom met nauwkeurig AF, bedoeld om vluchtige momenten met maximale scherpte vast te leggen. De toepassing van een lens met buitengewoon LD-glas (lage dispersie) zorgt ervoor dat de aberratie, die bij zoveel telelenzen voorkomt, voorgoed verleden tijd is. De unieke Tamron eBAND-coating ('Extended
Bandwidth & Angular Dependency) onderdrukt reflecties en levert levendige opnamen op met een verbazingwekkend contrast. Dankzij een primair van magnesium gemaakte lensbehuizing, is de 100-400 mm ook nog eens de lichtste in zijn soort* – ideaal om lange tijd mee uit de hand te fotograferen. De 100-400 mm heeft een kortste scherpstelafstand van 1,5 m en een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:3,6, waarbij u de voorgrond of achtergrond wazig kunt maken. Om zo uw onderwerp op nabije afstand enorm te benadrukken. De vochtbestendige constructie en het frontlenselement met fluorcoating, bieden extra bescherming wanneer u buiten fotografeert.

Brandpuntafstand [mm] 100-400
Grootste diafragmaopening F/4.5-6.3
Kortste scherpstelafstand [m] 1,5m
Maximum zoompercentage 1:3.6
Filtermaat [mm] 67mm
Gewicht [g] 1135g (Canon), 1115g (Nikon)
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD

Uitvoering en functies

Uitstekende AF-prestaties én verbeterde trillingscompensatie

Wanneer u een ultratelezoom gebruikt, zijn nauwkeurige AF-tracking en beeldstabilisatie onmisbaar. Het razendsnelle controleysteem met dubbele MPU van Tamron maakt dit mogelijk. Naast een microprocessor met een ingebouwde DSP voor ongekende signaalverwerking, beschikt de 100-400 mm ook over een specifieke microprocessor voor beeldstabilisatie. Dankzij AF-tracking en verbeterde beeldstabilisatie kunt u nu uw meest favoriete onderwerpen stabiel en met gemak vastleggen – hoe weinig licht er ook is.

* Vergeleken met andere verwisselbare 100-400 mm-lenzen voor digitale spiegelreflexcamera's (oktober 2017; Tamron)


100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD

Optionele accessoires

Breid uw mogelijkheden uit met de optionele statiefgondel

Met de 100-400 mm gebruikt u net zo gemakkelijk een statief als dat u uit de hand fotografeert. De nieuwe statiefgondel met ribbelstructuur kan eenvoudig worden vastgehouden, terwijl de compatibiliteit met Arca-Swiss-aansluiting en de eenvoudige ontkoppelingsfunctie u meer snelheid en flexibiliteit bieden. Vanaf nu kunt u zelf uw onderwerp én de meest geschikte fotografiemethode kiezen.

TAMRON Teleconverter 1,4x

De Tamron 1.4x -teleconverter vergroot de zoomfunctie nog eens extra en maakt een brandpunt- en zoombereik van 140-560 mm mogelijk. Ervaar een extra nauwkeurige scherpstelling met een DSLR camera met een F8-compatibele AF-sensor.

Meer opties. Meer vrijheid. TAMRON TAP-in-console

De optionele compatibiliteit met de TAMRON TAP-in-console biedt u een USB-verbinding van uw objectief naar uw computer,

zodat u gemakkelijk de firmware kunt bijwerken. U kunt bovendien functies aanpassen zoals een fijnafstelling van de scherpstelafstand van de autofocus.


Overige productkenmerken

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

USD (Ultrasonic Silent Drive)

Krachtige ultrasoonmotor voor snelle en dynamische beelden. Fluisterstil en precies. Handmatige regeling is altijd mogelijk.

eBAND Coating

Nano-gestructureerde veredelingslaag tegen ongewenste reflecties en artefacten.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & support