10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD

Geniet van de volledige mate van groothoekuitdrukking

10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD

Ervaar de volledige vrijheid van fotograferen met een compact ultragroothoekzoomobjectief.

This ultra-wide-angle zoom lens for APS-C DSLR cameras offers the finest of all Tamron worlds: best-in-class* 10-24mm focal length range, the compact size of our previous SP AF10-24mm F/3.5-4.5 Di II LD Aspherical [IF] (Model B001), plus vastly improved optical performance. It also includes state-of-the-art Tamron technology like VC (Vibration Compensation), a new HLD (High/Low torque-modulated Drive), Fluorine Coating, and Moisture-Resistant Construction. Combine this with exceptional resolution on everything from detailed landscapes to casual snapshots and you have a next-generation, wide-angle zoom that’s ready to go wherever your photographic vision takes you.

* Among ultra-wide-angle zoom lenses for APS-C DSLR cameras (As of January, 2017. Source: Tamron)

Brandpuntafstand [mm] 10-24
Grootste diafragmaopening F/3.5-4.5
Kortste scherpstelafstand [m] 0.24
Maximum zoompercentage 1:5.3
Filtermaat [mm] 77
Gewicht [g] 440
+ Meer bijzonderheden

Hier ontdekt u of dit objectief op uw camera past

10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD

Uitvoering en functies

Optische constructie en design

De optische constructie bestaat uit 16 elementen in 11 groepen. Een nieuwe asferische lens met grote opening en lenselementen met LD (Low Dispersion) bieden een uitzonderlijk hoge resolutie over het gehele zoombereik, gecombineerd met stabilisatie over het hele beeld. Het objectief corrigeert bovendien automatisch de chromatische aberratie, evenals de vervorming, die vaak bij andere groothoekobjectieven optreedt. Samen met de unieke BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coating van Tamron, die de lichtoverdracht verbetert en de reflectie en dispersie op het lensoppervlak onderdrukt, is dit nieuwe ultragroothoekzoomobjectief geheel opnieuw ontworpen om overstraling en reflectie onder controle te houden. Met als resultaat: heldere, scherpe opnamen, keer op keer.

Ervaar de vrijheid van het uit de hand fotograferen met VC

Met de unieke VC technologie van Tamron kunt u gemakkelijk uit de hand fotograferen met een groothoekobjectief, zelfs bij weinig licht, zoals 's avonds en binnenshuis. Geniet nu van opnamen van hoge kwaliteit, zonder zorgen dat uw foto‘s worden verstoord door bewegingsonscherpte door het fotograferen uit de hand.

Hoge prestaties in een compact formaat

De kleinere totale lengte zorgt voor veel betere optische prestaties in een compact design, zelfs met geavanceerde functies als VC en het gloednieuwe HLD. In combinatie met een APS-C DSLR-camera levert dit objectief geweldige prestaties in een lichtgewicht, draagbaar formaat.

Compatibel met de TAMRON TAP-in Console

Met de optionele TAP-in Console kunt u het objectief met een USB-kabel aan uw computer koppelen zodat u eenvoudig de firmware van het objectief kunt updaten en functies als de fijnafstemming van AF en VC naar eigen wens kunt aanpassen.


10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD

Overige productkenmerken

Internal Focusing (IF)-systeem

De uitschuiflengte van het objectief wijzigt niet bij het focussen en de grens van de autofocus van de wordt aanzienlijk korter over het volledige focusgedeelte.

VC (Vibration Compensation)

De VC-Beeldstabilisator zorgt voor scherpe en bewegingsvrije beelden en een rustig zoekerbeeld.

eBAND Coating

Nano-gestructureerde veredelingslaag tegen ongewenste reflecties en artefacten.

LD (Low Dispersion)

Lenselement voor een grotere beeldscherpte en correctie van chromatische aberraties.

Zoom-lock-mechanisme (ZL)

Beschermt tegen ongewenst uitschuiven van de objectieftubus.

XLD (Extra Low Dispersion)-glas

Een speciaal soort glas met extreem lage kleurenverstrooiingsindex voor de grootste scherpte en compensatie van chromatische aberratie.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Schrijf u hier in

Service & Helpdesk